195 miljoen werklozen wereldwijd? En in Nederland?

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) publiceerde eerder deze week de kwartaalcijfers over werkgelegenheid. In het tweede kwartaal van 2020 zal het aantal gewerkte uren door de coronacrisis met 6,7 procent afnemen. Dat zijn, anders gezegd, 195 miljoen mensen die hun voltijdbaan verliezen. De financiële crisis van 2008 zal verbleken bij deze „grootste internationale crisis sinds de Tweede Wereldoorlog”, schreef de ILO.

De gevolgen voor Nederland staan niet specifiek beschreven in de publicatie, echter is het aannemelijk dat ook hier de werkloosheid gaat toenemen. Zeker, omdat de Nederlandse economie voor een groot deel afhankelijk is van het buitenland. De ILO kijkt trouwens naar de Nederlandse situatie door PMI -Product Manager Index- (Eurozone PMI) te volgen samen met die Oostenrijk, België, Ierland, Italië, Nederland, Portugal en Spanje.

Waarom het ILO kiest voor een soortgelijke opzet staat niet beschreven. Wel staat beschreven dat ze voor de huidige situatie ook gebruik hebben gemaakt van Google Trends en daar hebben gezocht naar de termen ‘werkloosheidsuitkering’ en ‘werkloosheid’. Ook is gekeken naar andere nationaal relevante termen, welke dat zijn staat niet beschreven. Hieronder heeft de redactie gekeken naar beide termen voor Nederland.

Show CommentsClose Comments

1 Comment

  • Hello World! https://fpubtm.com?hs=8c7054c16b4629665a142d4c57240ff9&
    Posted februari 27, 2023 at 12:11 pm 0Likes

    nchpv1

Leave a comment