Verdien geld met het delen van je auto

Autodelen zorgt voor minder autobezit en minder gereden autokilometers. Omdat deelauto’s gemiddeld genomen ook milieuvriendelijker zijn, zorgt het voor minder uitstoot van schadelijke stoffen. Kortom: een deelauto draagt bij aan meer ruimte op straat, schonere lucht en gezondere bewoners. Ook levert in sommige gevallen een mooi zakcentje op.

Wat is een deelauto?

Een deelauto is een auto die gebruikt wordt door meerdere gebruikers. Zo heb je toch toegang tot een auto, zonder er zelf een in bezit te hebben. Deelauto’s kunnen bijvoorbeeld aangeboden worden door een commercieel bedrijf zoals Greenwheels, al dan niet met een vaste parkeerplaats. Of een werkgever kan deelauto’s aanbieden aan zijn medewerkers, deze mogelijk ook voor privéritten kunnen gebruiken. Ook zien we particulieren die hun privé auto aanbieden als deelauto om zo een deel van hun kosten weer terug te verdienen.

Hoe kan ik zelf autodelen?

Wil je kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn om je auto te delen of ben je op zoek naar een deelauto? Bekijk op autodelen.info welke vorm van autodelen bij je past. Ook vind je op deze website praktische tips en ervaringen.

De volgende autodeel-organisaties zijn in Nederland actief. Kijk voor meer informatie op hun website:

SnappCar

Hoe werkt autodelen bij SnappCar?

Wat is de missie van SnappCar?

NEW: Een Privatelease Deelauto bij SnappCar

Amber

Website

GreenWheels

Website

MyWheels

Website